6 zaľúbení mesiaca: január 2023

6 zaľúbení mesiaca za rok 2023

Máme zpoždění… Takže toto je na nejakú dobu posledných tematických 6 zaľúbení – zimných a tým pádom dosť neaktuálnych, tie ďalšie pôjdu skôr štýlom, čo ma napadne (čiže nie nutne naviazané na ten ktorý mesiac, veď sme i tak pozadu).

K-drama Witch´s Love

Pumuckli má síce už rok (teprve pri deťoch ten čas tak letí!), ale pamätám sa ešte na prvé mesiace s ním, kedy veľa spinkal, teda som stihla objaviť čaro Rakuten TV, ktorú má predinštalovanú medzi aplikáciami naša telka. Nájdete tam zopár dorám, ktoré si môžete pozrieť úplne zdarma! Medzi nimi aj Witch´s Love, ktorá ma dosť milo prekvapila!

Je to kórejská dorama z roku 2018 o láske s milostným trojuholníkom na štýl „ten kúlový bohatý“ (Hyun Woo) VS „ten milý zlatý friend-zoned-nutý“ (Lee Hongbin), ale hlavná hrdinka (Yoon So Hee) a jej tetušky sú čarodejnice – a prevádzkujú vychytenú reštauráciu s (doslovne) čarovnou polievkou. A keď sa taká čarodejnica sklame v láske, príde o svoju magickú moc…

Páčilo sa mi to! Vrátane toho konca! Jasné, niečo bolo pritiahnuté za vlasy (ten kúlový bohatý má nejakú tajuplnú traumu z detstva…), ale na doramu dosť dobré!

Hrnčeky zo Sinsay

Milujem dekorácie nielen do kuchyne zo Sinsay! Napríklad tieto obrie hrnčeky na čaj s kvietkami. Najprv som si kúpila jeden, neskôr som dokúpila ďalší, oba razy úspešne (teda bez rozbitia) docestovali kuriérom, ale viete sa mrknúť aj do kamenných predajní (len tam asi nie je kompletná ponuka ako v e-shope/aplikácii, či?). Ceny sú veľmi príjemné, najmä ak vychytáte ešte aj výpredaj.

6 zaľúbení mesiaca január 2023 - dorama Witch´s Love, baby plávanie, baby kukličky, tyčový vysávač Dyson, chilli con carne, Sinsay hrnčeky

Kuklička pre bábätká

Pre bábätká na zimu nie je nič lepšie ako kukla, aby im nefúkalo za krk! Máme dve, jednu uškatú tuším zhodou okolností tiež z výpredaja v Sinsay; druhú škriatkovskú sme si nechali uštrikovať z Merino vlny (štrikovala mamina jednej pani z Facebooku, ale isto nájdete aj na Sashe a pod.). Tá štrikovaná nám asi vydrží aj na budúcu zimu, pekne sa natiahne. (Žeby som sa naučila štrikovať? 🤔)

Baby plávanie

Ani neviem, či baby plávanie spomínať ako radosť alebo nie, lebo hoci sa Pumucklimu aj páčilo, rozhodne tam bol najnespokojnejší zo všetkých detí, mrnčal najviac… Doma vo vani vodu miluje, chcela som preto skúsiť kurz baby plávania, ale nevedela som aký dlhý, kam chceme chodiť… Vyriešil to Chlap, ktorý jednoducho kúpil kurz na Vianoce. 😁

Chodili sme do Limbachu do Plaveckej akadémie, slečna inštruktorka bola veľmi milá, spievali sme, nosili loptičky, skúšali ponáranie… Čo sa Pumucklimu nepáčilo, to sme jednoducho nerobili, šli sme vždy na kraj bazénu trochu sa pomojkať, keď bol mrzutý, aby sme nerušili ostatné deti a nekazili hodinu. Bola som rada, že je s inými deťmi, aj keď si žiadneho best frienda nenašiel…

Možno skúsime plávať opäť v lete, možno skúsime iný kurz (zvažujem Čiernu vodu, kam by sme vedeli dochádzať aj na bicykli), hoci som s Plaveckou akadémiou v Limbachu rozhodne bola spokojná.

Najlepší tyčový vysávač do domácnosti s dieťaťom Dyson

Keď sme pri tých Vianociach, dostala som aj tyčový vysávač, ktorý som už dlho chcela! A nie hocijaký – s tyčovým vysávačom Dyson V15 Detect Absolute môžete pokojne robiť cosplay Star Wars, keďže vyzerá dosť futuristicky! Ale nie preto je super (hoci moje geekovské ja veľmi oceňuje aj ten Star Wars dizajn 😀 ), niektoré rebríčky ho označujú za najlepší tyčový vysávač a ja súhlasím!

Je veľmi ľahký (ani nie 5 kg), v jednej ruke môžete držať Pumuckliho a druhou vysávate. Je veľmi výkonný – povysáva všetko a ešte Vám ukáže nechutnú štatistiku, koľko povysával prachu, roztočov, alergénov (je to orientačné podľa veľkosti častíc, ale aj tak zvrátene zaujímavé).

Má milión päťsto nadstavcov – nenávidím najmä ten s podsvietením, ktorý Vás donúti povysávať rovno celý byt, lebo Vám nemilosrdne ukáže všetok ten prach na zemi. Pelieškovým nadstavcom Chlap povysával aj auto, dokonca aj taký ten „plyš“ pod nohami zrazu vyzerá takmer ako nový (a to vozíme v aute psa s nepríjemne krátkymi chĺpkami, ktoré sa tam zapichnú a len tak sa ich nezbavíte, pri čom sú ešte aj pekne krásne bielo-béžové, nech to na tej tmavej sivej vynikne)!

Na jedno nabitie vydrží cca hodinu, čo na náš byt bohato stačí. Jediná nevýhoda je vyššia cena – zjavne som veľmi poslúchala, respektíve Chlap neposlúchal. 😛

Ako uvariť perfektné chilli con carne

Perfektné chilli con carne má dve tajomstvá – prvým je doma pomleté mäso, ktoré sa naozaj nedá s tým kupovaným z bežného obchodného reťazca ani porovnať! Myslím, že to je tým, že si mäso sami vopred očistíte a tým si skorigujete obsah tukových častí na prijateľnú úroveň. Reálne pri tom mletie mäsa nie je ani také ťažké, meliem na obyčajnom mlynčeku na mäso, ktorý je súčasťou môjho kuchynského robota ETA Gratus Storio. Odkedy sme prvý raz pomleli mäso sami, už mleté mäso v obchode nekupujem! Fakt to vyskúšajte a uvidíte – povedala by som, že to naozaj stojí za tú námahu, ale pravda je taká, že to namáhavé vôbec nie je!

Potom mám tajnú prísadu – viem, že sa do chilli con carne pridáva aj kakao, lepšia je však horká čokoláda (alebo čokoláda na varenie, podľa toho, čo máte doma)! Dávam jej tak zo dva-tri rady z tabuľky čokolády, v chuti chilli con carne je potom mňam čokoládový podtón – nič, čo by narúšalo chuť slaného jedla, len ladiaca horko-sladkosť. Vyskúšajte!

malý rojko a veľký bojko, bloger, wannabe spisovateľ, knihomoľ, psíčkar, ex-lolita, pseudo-otaku, geek vo výslužbe, no v poslednom čase predovšetkým mama

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prejsť vyššie