Leaving lolita sale

Leaving lolita sale

Lolitu už pár rokov nenosím – môže za to aj COVID, nakoľko som ju nosila predovšetkým na cony a tie sa počas COVIDu neorganizovali… Moje lolita šaty teda už veľmi dlho ležia v krabici a síce som si stále vravela, že sa k lolita móde (a conom) raz vrátim… Už sa na to necítim, jednoducho prišiel čas na leaving lolita sale…

V prípade potreby čokoľvek pofotím, premeriam lepšie, stačí si povedať. Mám tam nejaké burando (Angelic Pretty, Innocent World…), Bodyline, Anna House, TaoBao… Mám šaty, sukne, blúzky, kabelky, spodničky, topánky… Niekde som prvý majiteľ, niečo mám z druhej ruky. Nosila som prevažne classic lolitu, pri čom najčastejšie na cony a zrazy slovenskej lolita komunity, keď bola ešte aktívna – čiže vlastne párkrát do roka, drvivá väčšina vecí teda nie je bohvieako obnosená.

Mám psa, nefajčím; veľkosť bežne nosím M, prípadne L (som vysoká 172 cm).

Čo sa týka cien, všetky sú zjednateľné – tým, že lolitu už roky nenosím, nemám o cenách veľmi prehľad, takže som niekde určite prestrelila… Navrhnite lepšiu cenu, rada sa dohodnem, nakoľko by som sa chcela zbaviť všetkého. 😊 Ak budete brať viacero vecí naraz, taktiež sa rada dohodnem na lepšej cene (nákup nejako zaokrúhlime). Veci zverejním aj na Facebook Marketplace a na Lace Markete, ak sa niečo predá, odtiaľto vymazávam.

V rámci SR a ČR viem poslať Packetou aj na dobierku. Prípadne Slovenskou poštou (môžem Vám preveriť lacnejšie poštovné, ak by ste chceli ušetriť). Poštovné nie je v cene, ale môžete sa orientovať podľa cenníka Packety/Pošty, resp. rada prepočítam. Niektoré veci sú zdarma, ale poštovné stále treba zaplatiť… Možný aj osobný odber Bratislava, Pezinok, prípadne okolie (cca po Trnavu je to OK 😀 ), najbližšie sa na con chystám iba na SlavCon 2023…

Ak máte o niečo záujem, napíšte komentár, odpíšem Vám aj na mail, prípadne píšte rovno mail dada.barokova@trojversie.sk

Lolita šaty na predaj

Innocent World Bertille Rose JSK lolita šaty v ružovej, (asi) predĺžená verzia, 120 €

Kupované online priamo z japonského Innocent World v rámci lucky packu, bola som prvý a jediný majiteľ. Bez chyby. Link na Lolibrary tu.

Angelic Pretty Menuet Bouqet JSK lolita šaty vo fialovej, 200 €

Ešte stále ich milujeeem, božeee (ak sa nepredajú, bude to osud a nechávam si ich len tak visieť v skrini 😀 )! Som druhý majiteľ, ale kupovala som ich ešte s visačkou. Krásna čipka, krásne detaily – pozrite tie (odnímateľné) waist ties so zlatými gombíkmi, ach! Vrátane dvoch saténových mašličiek na sponkách (väčšia a menšia) a stúh na zaväzovanie okolo krku. Bez chyby.

Foto na človeku tu. Link na Lolibrary tu.

Leur Getter JSK lolita šaty s fialkami, 100 €

Aj tieto šaty som milovalaaa! Vzadu shirring, dĺžka ramienok sa dá nastaviť (gombičkami), mašlička nie je odnímateľná. Som druhý majiteľ, ale pôvodná majiteľka ich vraj nikdy nenosila, iba si ich vyskúšala. Bez chyby, aj mnou nosené veľmi málo (boli to posledné lolita šaty, ktoré som si kúpila).

OP ľahké letné šaty s drobnými srdiečkami, značka netuším, veľkosť L, 15 €

Nemajú shirring, iba postranný zips, mašličky nie sú odnímateľné. Vôbec si nepamätám, odkiaľ ich mám, ale asi som ich kupovala na TaoBao, teda asi prvý a jediný majiteľ…? Nosené veľmi málo, bez chyby.

op-vpredu op-vzadu op-visacka

Bodyline makronkové JSK lolita šaty, 10 €

Pekné lolita šaty so shirringom kolom dokola. Ramienka nie sú nastaviteľné, mašličky nie sú odnímateľné, látka trochu umelinová, ale čipka obstojná. Prvý a jediný majiteľ, kupované priamo z Bodyline. Bez chyby. Foto na človeku tu.

bodyline-makronkove-jsk-vpredu bodyline-makronkove-jsk

Bodyline kockované tyrkysové JSK lolita šaty, 5 €

Prvý a jediný majiteľ, kupované priamo z Bodyline, nosené len párkrát, lebo som tú tyrkysovú nikdy nevedela riadne zladiť… Tak trochu country lolita, na foto vyzerá farba podľa mňa lepšie ako v skutočnosti… Veľkosť vraj 2L, trochu tenká látka, ale pekná čipka. S odnímateľnou mašľou, vzadu shirring a waist ties (neodnímateľné). Foto na človeku tu.

bodyline-tartan-jsk bodyline-tartan-jsk-vzadu

Predávam lolita sukne

Hnedá lolita sukňa otáznej značky, vysoký pás, 5 €

Sukňa s vyšším (vyslovene vysoký mi nepríde) pásom a peknou čipkou, vzadu shirring, ale pomerne krátka (hoci tým pádom vhodná aj na casual lolitu). Značku netuším, som druhý majiteľ, na jednej strane je sukňa poškodená, sú tam dierky (tak som ju už kúpila), ktoré som chcela nejako zamaskovať, našiť na nich mašličku alebo čo (lebo sa nachádzajú na jednom mieste), ale nikdy som sa k tomu nedostala a reálne to pri nosení až tak nebadať.

hneda-sukna hneda-sukna-detail hneda-sukna-vzadu hneda-sukna-poskodenie

Mary Magdalene (asi fake) lolita sukňa, 12 €

Som druhý alebo tretí majiteľ, sukňa vyzerá nosene a z rubovej strany je veľmi zle ušitá, nezačistená, preto si myslím, že je to fake (aj keď má visačku)… Dievčina, od ktorej som ju kupovala, mi tvrdila, že je to originál, len ide o fakt starý kúsok, kedy kvalita nebola ešte taká „burando“… Taktiež dosť krátka na môj vkus, ale ideálna na casual lolitu.

Bodyline lolita sukňa s vysokým pásom s oranžovými kvetmi, 10 €

Mierne vystužený vysoký pás, celkom pekná kvetinová potlač, vpredu ozdobné šnurovanie, vzadu shirring, postranný zips. Prvý majiteľ, kupovaná priamo z Bodyline. Bez chyby.

oranzova-sukna-vzadu oranzova-sukna

Bodyline ružová áčková lolita sukňa, 15 €

Pekná potlač, pevný pás + vzadu guma (tuším sa tomu hovorí polo-elastaický pás), vrátane poriadnych waist ties (odnímateľné). Prvý majiteľ, kupovaná priamo z Bodyline. Bez chyby. Foto na človeku tu.

Lolita blúzky na predaj

Biela Anna House lolita blúzka, veľkosť M, 12 €

Bola som prvý a jediný majiteľ, kupovaná priamo z e-shopu Anna House. Trochu zožltnutá pod pazuchami, ak by mal o ňu niekto záujem, skúsim ju vybieliť.

Biela Anna House lolita blúzka so stojačikom a dlhšou zadnou časťou, veľkosť M, 8 €

Bola som prvý a jediný majiteľ, kupovaná priamo z e-shopu Anna House. Milovala som túto blúzu, má parádny strih so stojačikom a dlhšou zadnou stranou (a s malým shirringom)! Opäť trochu zožltla pod pazuchami, opäť by som pred kúpu skúsila vybieliť.

bluzka-anna-house bluzka-anna-house-vzadu bluzka-anna-house-detail bluzka-anna-house-M

Bodyline lolita blúzka so zajačími uškami, veľkosť M, 12 €

Bola som prvý a jediný majiteľ, kupovaná priamo z Bodyline. Vďaka uškám vhodná skôr pre sweet lolitu, ale môžete ich skúsiť aj demontovať… Veľmi pekná čipka. Farba mi vždy prišla skôr do krémova, opäť trochu zožltla pod pazuchami, opäť ju skúsim riadne vyprať, vybieliť, ak by mal niekto záujem.

Spodničky

Tri spodničky, v dosť zlom stave, čiže zdarma. Všetky majú v oblasti pása žlté škvrny po pokazených gumách, nafotila som len na jednej. Pred odoslaním by som ich skúsila dať väčšmi dokopy, vyprať, naškrobiť, ale nechce sa mi strácať čas, kým neviem, či o ne vôbec bude nejaký záujem… 😅

V najlepšom stave je áčková spodnička no name značky z eBaya, treba vymeniť gumu. Zdarma.

spodnicka1 spodnicka1-pas spodnicka1-dlzka spodnicka1-zazltnutie spodnicka1-visacka

Ďalej handmade spodnička, opäť treba vymeniť gumu, zdarma pri nákupe inej veci.

spodnicka3 spodnicka3-pas spodnicka3-dlzka

V najhoršom stave áčková spodnička Classical Puppets, opäť treba vymeniť gumu plus organza sa pára, už som ju prešívala (veľmi nelogicky som nepoužila bielu niť, veď to pod šatami nik nevidí…). Zdarma.

Lolita topánky

Biele Bodyline topánky, veľkosť 26, 5 €

Nosené, ale v OK stave, ľavá topánka je zboku trošku väčšmi poškŕkaná, opätky by ste si možno mali vymeniť, ale inak podrážky nezošliapané… Foto na človeku tu.

bodyline-topanky bodyline-topanky-detail bodyline-topanky-podrazky-detail-2 bodyline-topanky-podpatky-detail-2 bodyline-topanky-podrazky-detail bodyline-topanky-podpatky bodyline-topanky-podpatky-detail

Biele antaina tea party topánky na opätku, veľkosť (asi) 25, zdarma

Nosené, v zlom stave sú prakticky len kvôli zošliapaným vnútorným vložkám (myslím, že sa tak ľahko nedajú vybrať, asi by trebalo trhať…), ale na fotkách vyzerajú prekvapivo dobre… Opäť je ľavá topánka zboku poškŕkanejšia (asi divne chodím…). Podrážky nezošliapané, aj opätky asi ešte chvíľu vydržia, nenosila som ich často, lebo mi boli trochu malé (pri čom tie o číslo väčšie Bodyline mi boli zasa veľké, haha)…

tea-parties tea-parties-vnutri-2 tea-parties-vnutri tea-parties-podrazky tea-parties-podpatky tea-parties-detail

Lolita kabelky

Loris biela classic lolita kabelka, 8 €

Hodne používaná, ale v dobrom stave. Veľmi veľká, priestranná. Je na nej pár (prevažne žltých) fľakov, najviditeľnejší je pri zipse, vonkajšia spodná strana je trochu oškretá. Neskúšala som ju poriadnejšie čistiť, možno pôjdu ľahko dole… Ak by mal niekto záujem, pred kúpou ju skúsim dať väčšmi do poriadku. Foto s človekom tu.

biela-kabelka-velka biela-kabelka-velka-bok biela-kabelka-velka-remienky biela-kabelka-velka-zips biela-kabelka-velka-visacka biela-kabelka-velka-spodna-strana

Hnedá kabelka z eBaya, 5 €

Malá kabelka, veľa sa do nej nezmestí. Možno ku nej nájdem aj remienok cez rameno (preverila by som). Používaná, ale nie sú na nej nejaké veľké známky nosenia.

hneda-kabelka hneda-kabelka-zadna-strana

Čierna mačičková kabelka z eBaya, 5 €

Malá kabelka, veľa sa do nej nezmestí. Remienok cez rameno má poškodené zapínanie na oboch stranách, ale šikovná dáma by si s tým nejako poradila (stačí kúpiť nové zlaté karabínky a toto zapínanie odstrániť). Mašlička je trochu zožltnutá v miestach, kde sú na nej biele bodky, inak veľmi dobrý stav, nenosila som ju často.

kabelka-macka-cela kabelka-macka kabelka-macka-pokazeny-remienok kabelka-macka-vnutri

Iné

Krátka hnedá parochňa s ofinou z eBaya, 5 €

Nie veľmi hustá, dole trochu zvlnená, dĺžka asi po plecia. Foto na človeku tu. Nosená presne raz (viď foto).

hneda-parochna

Bodyline biele podkolienky, 3 €

Mala som ich maximálne päťkrát, aj to asi preháňam, vyzerajú takmer ako nové, nezožltnuté, nesprané (len sú na fotke pokrčené). Foto na človeku tu.

bodyline-podkolienky bodyline-podkolienky-detail

Krémové pančušky so vzorom, 2 €

Tieto som mala maximálne trikrát, opäť nezožltnuté, nesprané. Vhodné pre útlejšie postavy (max. veľkosť M). Foto na človeku tu.

pancuchy

Handmade fialové bloomers, 2 €

Fialové bloomers z pevnej hrubej látky, dobre držia tvar, vhodné na jeseň alebo miernejšiu zimu. Šila som ich sama, sú fakt veľké, pokojne aj veľkosť L. Nejako nerozumiem, ako som ich šila, lebo miestami sú zvnútra krásne začistené (napr. pás alebo gumičky na nohách), miestami je to horšie (v oblasti švov). Omylom som do nich zastrihla v spodnej časti (na prednej strane), poškodenie je viditeľne prešité ružovou niťou (ale pri spodnom prádle by až tak vadiť nemalo).

bloomers bloomers-cipka bloomers-poskodenie bloomers-pas-vnutri bloomers-vnutri bloomers-noha-vnutri

Doplnky zdarma k nákupu

Ružový klobúčik na sponkách, malý strieborný diadém s hrebienkom, veľká ružová mašľa s perličkami. Rada pribalím zdarma ku kúpe inej veci. 🙂

doplnky diadem-hrebienok klobucik-sponky
malý rojko a veľký bojko, bloger, wannabe spisovateľ, knihomoľ, psíčkar, ex-lolita, pseudo-otaku, geek vo výslužbe, no v poslednom čase predovšetkým mama

4 komentáre

  1. Lennie
    27. marca 2023

    To je také zvláštne toto čítať…pretože predsa len…lolita, to si bola vždy ty! Hold, priority a štýl sa časom menia, to úplne chápem… 🙂
    Ale aj tak, nebojíš sa, že ťa niekedy ešte prepadne melanchólia a budeš sa chcieť k tejto móde vrátiť? 🙂

    Odpovedať
    1. Dada Baroková
      12. mája 2023

      Haha, ja som lolitu skôr brala ako jednu z mojich osobností než vyslovene že som to ja – predsa len som ju nosila príležitostne, nie nonstop. 😀 A jasné že som bola veľmi melancholická – ešte keď som nahadzovala tie šaty na lolitie bazárové stránky a tam kopec loli šiat za dobrý peniaz, veru som si aj hovorila, že niečo kúpim! 😀 Keby ma prepadol taký chtíč, nejaké kúsky mi ešte zostali, vyskladala by som veru aj celý lolita outfit, keby veľmi chcem. 🙂 Ale nepredpokladám to, naozaj som lolitu nenosila celé roky a zasa bola škoda skladovať tie šaty len tak v krabici, keď niekomu môžu robiť radosť. 🙂

  2. StandyB
    8. júna 2023

    LOLITA to je jedna cast teba….ona stale zostane v tbijich spomienkach ze to bolo uzasne obdobie 😉
    Tvoje pocity úplne chápem tiež som si určitými zmenami prešla a hlavne na tej materskej …. neverím ze ona mi už vlastne pomaly aj konciii och!
    Keď už spomínaš cony chystám sa na pegasCon do Prešova a s jednou kamoškou začíname premýšľať nad svojím vlastným v Poprade 😉 ale viac ešte neprezradím:)

    Odpovedať
    1. Dada Baroková
      16. júna 2023

      Ohoho, Stani! Ten vlastný con ma dostal! *_* A pod Tatrami! To by bolo aké skvelé! Taký parádny výlet by som si teda dala! To by som možno aj Chlapa nahovorila, že by trochu postrážil kdesi v Tatrách malého, nech si viem con aj užiť! Poprezrádzaj, čo najskôr sa bude dať! 😀

      A minule som čítala takú myšlienku, že veľa žien sa počas materskej „nájde“. 🙂 To len ja nemám čas sa hľadať, hehe, musím si to celé lepšie zmanažovať (zmamažovať). 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prejsť vyššie